Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا میرغفاری، فعال کارگری صنعت نفت گفت: «با گذشت چند هفته از آغاز اعتراضات، حداقل تغییرات مدنظر هم انجام نشده است. هر چند آتش خشم معترضین با سخنرانی و وعده‌های مسئولین در رسانه، کمی سرد شده باشد اما اگر بررسی مسائل و عمل به وعده‌ها صورت نگیرد، ممکن است این آتش دوباره شعله‌ور شود و کسی هم نتواند آن را کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین مشکانی؛ اعتصاب گسترده‌ی کارگران صنعت نفت که در کنار اعتراضات مردم خوزستان، سر و صدای زیادی به پا کرده بود؛ وارد پنجمین هفته‌ شد. این اعتراضات از 31 خرداد آغاز شده و همچنان ادامه دارد، بیش از 100 شرکت و مجموعه‌ی کارگری تاکنون به این اعتصاب پیوسته‌اند.

برای اطلاع بهتر از این اعتصاب به سراغ علیرضا میرغفاری، از فعالین کارگری صنعت نفت رفتیم تا ماجرا را از زبان یکی از حاضرین در صحنه‌ی اعتراضات بشنویم؛ آنچه در ادامه می‌آید مشروح این گفتگوست.

 

خبرگزاری دانشجو: شرایط کاری در شرکت نفت، نحوه پرداخت حقوق و وضعیت رفاهی کارگران چگونه است؟

میرغفاری: نیروهای وزارت نفت چند دسته‌اند و هر کدام مشکلات خاص خودشان را دارند که ممکن است مشکلاتشان به هم مرتبط نباشد. یک بخش، نیروهای رسمی‌اند که به شرایط پیش آمده اعتراض دارند، دسته‌ی دیگر نیروهایی هستند که در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های بهره‌برداری رسیده به صورت پیمانی کار می‌کنند و به آن‌ها اصطلاحا  ارکان ثالث می‌گویند؛ یک بخش هم نیروهایی هستند که روی پروژه‌هایی که به بهره برداری نرسیده‌اند، کار می‌کنند و به آن‌ها نیروهای پروژه‌ای گفته می‌شود.

ما نیروهای ارکان ثالت (پیمانکاری) هستیم؛ یعنی در چارت مجتمع گاز و پالایشگاه هستیم اما پیمانکار تامین نیرو، طرف حساب ما به شمار می‌آید. اجرا نشدن قانون اداره کار برای ما، از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم، در تجمعی که چهارشنبه 16 تیر در میدان کاکتوس عسلویه برگزار شد، خواستار اجرای این قانون بودیم.

ما همچنین با مشکلات دیگری از جمله کم بودن حقوق و مرخصی، عدم اجرای قوانین مربوط به مشاغل سخت، نبود خدمات رفاهی مناسب جهت زندگی، عدم وجود خدمات درمانی مناسب علی‌رغم هوای آلوده‌ی منطقه و برخوردهای حراستی و امنیتی با اعتراض و مطالبه‌گری مواجه‌ایم.

 

خبرگزاری دانشجو: در این بین رفتار کارفرما چگونه است؛ از حقوق کارگران حمایت می‌کند؟

میرغفاری: مشکل دیگر ما زد و بندهای موجود در بین پیمانکاران و کارفرماهاست. زمانی که ما به پیمانکار معترض می‌شویم، کارفرما حافظ منافع شرکت‌های پیمانکاری می‌شود و با ما برخورد می‌کند؛ مثلا اگر ما به کاهش کیفیت غذا یا کمبودن مرخصی اعتراض کنیم، حراست شرکت گاز ورود می‌کند در حالی که این مشکل میان ما و پیمانکار است.

از طرفی شرکت گاز می‌گوید که مشکلات شما ارتباطی به کارکنان رسمی ندارد و از طرف دیگر وقتی معترض می‌شویم، حراست نفت یا گاز و مدیران ارشد شرکت گاز ورود می کنند و بازوی فشار شرکت پیمانکاری می‌شوند.

 

خبرگزاری دانشجو: شرایط حقوق و دستمزد کارگران چگونه است؟

میرغفاری: وقتی می‌گوییم کارگر، منظور کارگر یدی و کارگر ساده نیست؛ در اینجا کارگر به کسی گفته می‌شود که ذیل قانون کار، کار کند و همه از کارگر ساده تا سرکارگر و مهندس و نیروهای متخصص و... جزء شرکت‌های تامین نیرو هستند و کارگر اطلاق می شوند؛ مثلا در چارت شرکت گاز پالایشگاه دهم که خودم نیز جزء آنجا هستم، تنها دو-سه نفر رسمی هستند و باقی کارگران توسط تامین نیرو، تامین می‌شوند. حقوق و دستمزد نیز برای افراد متفاوت است و از حدود 4 الی 5 میلیون شروع شده و ممکن است به 10 یا 11 میلیون برسد.

 

خبرگزاری دانشجو: نارضایتی های امسال به طور مشخص از کجا آغاز خورد؟ نقطه شروع خاصی داشت؟

میرغفاری: چند سال است نیروهای ارکان ثالث و پروژه‌ای نسبت به شرایطی که دارند معترض‌اند؛ نیروهای پروژه‌ای غالبا به صورت ماهیانه حقوق نمی‌گیرند و این تبدیل به عرف شده که سه یا چهار ماه تاخیر در حقوق داشته باشند و برای به دست آوردن حقوقشان، اعتصاب کنند.

ارکان ثالثی‌ها نیز تا چند سال گذشته به این مشکل دچار بودند اما در پی سری اعتصاباتی که داشتند، تصمیم گرفته شد شرکت گاز حسابی مشترک با شرکت های پیمانکاری ایجاد کند و قبل از ایجاد صورت وضعیت شرکت های پیمانکاری حقوق و دست مزد ارکان ثالثی‌ها پرداخت شود تا شرکت‌ها نتوانند پول دریافتی را در جای دیگر سرمایه‌گذاری کنند.

مسئله‌ی امنیت شغلی همیشه جزء مسائل کارگران بوده است و اکثر اوقات در منطقه اقتصادی ویژه فارس، کارگران معترضند.

 

خبرگزاری دانشجو: در اعتراض اخیر کارگران به طور مشخص چه اتفاقی افتاد؟ 

میرغفاری: هنگامی ‌که دولت بودجه 1400 را مشخص کرد و افزایش حقوق نیروهای رسمی مشخص شد، مواردی از جمله افزایش حقوق تا سقف 2.5 میلیون و افزایش پلکانی مالیات وجود داشت؛ این موضوع باعث شد برخی نیروهای رسمی افزایش حقوق نداشته باشند یا میزانی اندک، افزایش حقوق داشته باشند و حتی دچار کاهش حقوق شوند؛ در نتیجه کارگران همزمان تجمعاتی صنفی در مقابل مجلس و مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار کردند. همچنین در پایانه صادراتی خارک، اقداماتی در اعتراض به این حرکت انجام دادند؛ مثلا کشتی‌های رسیده به بندر را بارگیری نکردند و این‌ها باعث شد که مجلس و وزیر به مساله ورود کنند.

کارگران پروژه‌ای نیز در همین زمان، شورایی به نام شورای هماهنگی نیروهای وزارت نفت تشکیل دادند و با دغدغه هایی مثل افزایش حقوق، کمبودن مرخصی، نداشتن تشکل کارگری و امنیت شغلی شروع به اعتصاب کردند؛ در ادامه‌ی اعتراضات، کارگران محل کار را ترک کردند و مسئله بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. شبکه های خارجی نیز اعتراضات را پوشش دادند و موج سواری کردند. پس از رسانه‌ای شدن اعتصاب کارگران سطح انتظارات بالا رفت؛ مثلا در کمپین اولیه خواسته‌ها، حقوق و مرخصی بود اما رفته رفته به سمت حذف پیمانکار رفت. در حال حاضر این اعتراضات کماکان هم ادامه دارد.

 

خبرگزاری دانشجو: پس این موج اعتراض از اردیبهشت شروع شده و تا اکنون ادامه دارد؟

میرغفاری: کارگران پیمانکاری این مشکلات را از قدیم داشتند، اعتراضات هم بوده اما هیچوقت اخبارش دیده نمی‌شد و در همین منطقه می‌ماند، اما با  اتفاقاتی که رخ داد، موجب شد که این قضیه در سطح کلان مطرح شود.

 

خبرگزاری دانشجو: چه گروه هایی به اعتراض اضافه شدند؟

میرغفاری: کار از فاز 13 و 14 شروع شد و کم‌کم شورا و کمپین به سمت پروژه‌های خوزستان رفت. بعد کارگران اورهال پالایشگاه تهران آمدند و اعتصاب کردند و پالایشگاه تهران حدود 600- 700 نفر را اخراج و تسویه کرد که دوباره این خبر سر و صدای زیادی کرد.

 

خبرگزاری دانشجو: خواسته اصلی شما در این اعتراضات چه چیزی بود؟

میرغفاری: کارگران پروژه‌ای 24 روز کار می‌کنند و 6 روز استراحت. با فشارهایی که کارفرما و شرکت‌ها می‌آورند، معمولا همان 6 روز استراحت را هم ندارند. مثلا کارفرما وعده داده که فلان تاریخ پروژه را به بهره‌برداری می‌رسانیم و برای این که به این قول برسد، همان چند روز مرخصی کارگر هم لغو می‌شود و می‎بینیم که کارگر دو الی سه ماه است که در منطقه بدون مرخصی کار می‎کند.

مسئله بعدی بحث پایین بودن امنیت شغلی است. کارفرمایان هر زمان که بخواهند خیلی راحت و بدون هیچ مشکلی کارگر را اخراج می‌کنند. مسئله‌ی دیگر پایین بودن حقوق است.

 

خبرگزاری دانشجو: معترضین تنها کارگران رسمی‌ با 10 میلیون تومان حقوق بودند که با افزایش حداکثر 2.5 میلیون تومانی حقوقشان، مخالف بودند؟

یک گروه نیروهای رسمی هستند که جزء مدیریت خدمات کشوری‌اند و قانون بودجه بر حقوقشان موثر است. گروه دیگر نیز ذیل قانون کار و تامین اجتماعی‌اند. قبل از شروع سال، شورای عالی حقوق و دستمزد تشکیل می‌شود و افزایش حقوق این گروه، در گرو تصویب این شوراست.

 

خبرگزاری دانشجو: این اعتراضات از طرف رسمی‌ها آغاز شد یا از طرف پیمانی‌ها؟

میرغفاری: پیش از این سلسله اعتراضاتی انجام گرفته بود اما وقتی اعتراض کارگران رسمی انجام گرفت، ماجرای اعتراضات آغاز شد.

البته پروژه‌ای‌ها معترض به این بودند که چرا کارگران رسمی اجازه تجمع دارند و به آن تجمع صنفی می‏گویند و تجمع که می‎کنند و بحث اعتراض و اعتصاب و ترک‌کار طلقی نمی‌شود‌ اما اگر پروژه‌ای‌ها تجمع کنند، نامش می‌شود: اعتراض اعتصاب و خلل در تولید پایدار پالایشگاه و مسائل امنیتی شده بعد از آن برخی نهادها ورود می‌کنند. چنین مقایسه‌هایی هم که به وجود آمد، در شدت گرفتن ماجرا بی‌تاثیر نبود.

 

خبرگزاری دانشجو: تشکل کارگری‌ای وجود داشت که از شما حمایت کند یا اعتراضات را ساماندهی کند؟

میرغفاری: نه اصلا. ما هیچ تشکلی نداریم؛ چه کارگران پروژه‎ای و چه کارگران ارکان ثالث اجازه‌ی ایجاد تشکل ندارند و این جزء خواسته‎های ماست. به شخصه چهار-پنج بار به اداره کار منطقه ویژه برای ایجاد تشکل رفتم اما اجازه ایجاد تشکل به ما ندادند، متاسفانه علی رغم یکی-دوسال پیگیری، هنوز نتوانستیم تشکلی ایجاد کنیم.

 

خبرگزاری دانشجو: بهانه‌ی آنها برای ندادن مجوز چه بود؟

میرغفاری: وقتی بنده می‌خواهم از طرف کارفرمای خودمان یعنی شرکت گاز اقدام کنم با من برخورد می‌شود؛ چون اصلا برایشان قابل پذیرش نیست، در حالی که قانون به من اجازه ایجاد تشکل قانونی داده است. هنگامی که از جانب اداره کار اقدام می‌کنیم با امروز و فردا کردن، کار را به تعویق می‌اندازند.

می‌گوییم: «شما ورود کنید و اجازه بدهید تشکلی داشته باشیم، چون کارفرما با ما بد برخورد می‌کند.» وقتی از سمت آنها اقدام می‌کنیم، آنها می‌گویند: «چشم! پیگیری می‌کنیم. باید یک جلسه با مدیران شرکت گاز بگذاریم. یک جلسه با مدیران رسمی شما...» و به طرق مختلف سنگ اندازی می‌کنند.

 

خبرگزاری دانشجو: ماجرای تشکیل شورای کارگران پروژه خودجوش بود؟ و چگونه شکل گرفت؟

میرغفاری: ما چندین گروه‌ کاری در تلگرام داریم که بین 10 تا 30 هزار نفر در آن عضو هستند. اینها کارگرانی هستند که در گروه به دنبال نیازهای شغلی‌اند. بعد از اعتصابات و اعتراضات همین گروه‌هایی که جنبه بازاریابی و کاریابی داشتند، ماهیت‎شان تغییر کرد و به گروه‎های اعتراضی و مطالبه‎گری تبدیل شدند. از دل این گروه و از بین اعضای فعال آن "شورای کارگران پروژه ای" پدید آمد.

 

خبرگزاری دانشجو: گروه یا رسانه خاصی از شما حمایت کرد تا بتوانید بهتر دیده بشوید؟

میرغفاری: گروه خاصی نبود. اما برای مثال، خودم از چند ماه پیش در بستر فضای مجازی مثل اینستاگرام مشکلاتمان را مطرح کردم. یا با صفحاتی که مربوط به نماینده‌ها بود و یا مسئولین دفترشان ارتباط گرفتیم. همچنین با دانشجویان عدالتخواه و آقای خراسانی نیز در این راستا ارتباطاتی گرفتیم.

 

خبرگزاری دانشجو: بعد از این اعتراضات آیا تغییراتی جهت سامان گرفتن اوضاع، انجام گرفت؟

میرغفاری: خیر، تاکنون حداقل تغییرات مدنظر هم انجام نشده. یک سری حرکات اندک و نمایشی انجام شده، مثلا اداره کل کار استان بوشهر اکیپی فرستاد و چند جا را دیدند اما معلوم نبود با چه کسی صحبت کردند، نماینده کارگری چه کسی است و حرف چه کسانی شنیده شد؟

در واقع یک بحث نمایشی برگزار شد و بعدش هم هیچ. چیز خاصی که ما در عمل لمس کرده باشیم، مثلا مدیر عاملی آمده باشد حداقل وعده ای داده باشد اتفاق نیفتاده است.

 

خبرگزاری دانشجو: اعتراضات چه پیامدهایی برای کارگران داشت؟

میرغفاری: پالایشگاه تهران حدود 600-700  نفر از نیروهای اورهالش را اخراج کرد. این نیروها، نیروهای موقتی یک ماهه یا کمی بیشتر بودند که پس از اعتراضشان با آنها تسویه شد. از طرفی با برخی کارگران پروژه‌ای به صورت موردی برخورد شد، مخصوصا کسانی که لیدر بودند و مسائل و مشکلات را مطرح می‌کردند.

باید توجه داشت این نیروهای معترض آتش زیر خاکسترند؛ هر چند آتش آن‌ها با سخنرانی وزیر یا رییس اداره کار در رسانه، کمی سرد شده باشد اما اگر بررسی مسائل و عمل به وعده‌ها صورت نگیرد، ممکن است این آتش دوباره شعله‌ور شود و کسی هم نتواند آن را کنترل کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اعتراضات کارگری کارگران دادخواست اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای خبرگزاری دانشجو پالایشگاه تهران نیروهای رسمی افزایش حقوق ایجاد تشکل ی کارگران اداره کار شرکت گاز صنعت نفت ی ایجاد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۹۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از احتمال اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان در سال جاری خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی حسین رعیتی‌فرد در آیین بزرگداشت روز جهانی کارگر، کارگران را به مثابه ستون فقرات تولید کشور توصیف کرد و اظهار داشت: وظیفه ما این است که دغدغه و مطالبات جامعه کار و تولید را تا حصول نتیجه دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه از دیدگاه اسلام ارزش ذاتی کار مهم است و به آن همیشه پرداخته شده، گفت: بوسه پیامبر(ص) بر دستان کارگر، گویای این مدعاست و نقش کار در نظام اسلامی را نشان می‌دهد.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: اگرچه از کارگر به عنوان یک ابزار در نظام سرمایه داری یاد می‌شود، اما در نظام جمهوری اسلامی امامین انقلاب تاکید زیادی بر نقش کارگران و عمل صالح آنها دارند.

رعیتی‌فرد در خصوص امنیت و ثبات شغلی جامعه کار و تولید هم عنوان کرد: در دولت سیزدهم تلاش زیادی شد تا مطالبات سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود که 220 هزار میلیارد تومان با پیگیری نمایندگان مجلس و شرکای ما به سازمان تامین اجتماعی داده شد تا خدمات بهتری در حوزه درمان و خدمات مستمری بگیران به جامعه کار و تولید ارائه شود.

وی ادامه داد: در حوزه امنیت، ثبات و پایداری شغلی هم رهبرمعظم انقلاب تأکید زیادی دارند که در این راستا احیای واحد‌های راکد و نیمه فعال در دستور کار قرار گرفت و تلاش شد تا از ظرفیت‌های مختلف کمک گرفته شود تا کارخانه‌های راکد و نیمه فعال به چرخه تولید بازگردند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین کاهش نرخ بیکاری پس از انقلاب برای اولین بار به 8.1 را یک اقدام مطلوب دانست.

رعیتی‌فرد به امنیت شغلی و قانون کار هم اشاره و بیان کرد: پس از تصویب قانون کار در سال 69، قرارداد‌های کار به قرارداد‌های موقت سوق پیدا کردند که سال‌های سال این مهم دنبال شد و طی دو سال گذشته تلاش شد تا بعضی از مواد اقانون کار بازنگری و اصلاح شوند.

وی با تأکید بر اینکه باید توازن بین کارگر و کارفرمایان برقرار شود، ابراز امیدواری کرد که لایحه امنیت شغلی هرچه سریعتر در مجلس به تصویب برسد.

معاون وزیر تعاون به موضوع حقوق و دستمزد و نحوه اجرای آن هم اشاره کرد و گفت: پیگیری‌های خوبی از سوی جامعه کارگری کشور و کانون عالی بازنشستگان در این باره انجام شده و هفته آینده پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی به دولت خواهد رفت.

رعیتی‌فرد اعلام کرد: احتمالاً امسال برای اولین بار حق تأهل برای کارگران به میزان 500 هزار تومان در حقوق لحاظ خواهد شد.

وی در خاتمه سخنانش عنوان کرد: نزدیک به 60 میلیون نفر در کشور از طرح کالابرگ الکترونیکی استفاده می‌کنند که امید است این طرح توسط دولت تداوم یابد.

بسیاری از کارخانه‌های فارس با کمبود کارگر مواجه هستند

استاندار فارس نیز دز ادامه این مراسم ضمن تبریک روز جهانی کارگر، اظهار داشت: امسال سه کارگر نمونه کشور از استان فارس انتخاب شده‌اند که نشان از انگیزه بالای آنها دارد.

محمدهادی ایمانیه با اشاره به تحقق 100 درصدی سهمیه اشتغال استان فارس در سال گذشته، گفت: امسال 25 درصد از اختصاص سهمیه اشتغال از بین فارغ‌التحصیلان خواهد بود.

وی به فعال شدن کارخانجات راکد و نیمه راکد فارس در سال گذشته اشاره و بیان کرد: امروز با کمبود کارگر برای بسیاری از کارخانه‌ها مواجه شده‌ایم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه تلاش شده تا در کنار کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی واحد‌های مسکونی ویژه کارگران احداث شود، اعلام کرد: تفاهم‌نامه احداث تعدادی واحد‌های مسکونی در جوار کارخانه‌ها با کمک بانک رفاه هفته گذشته منعقد شد.

ایمانیه به موضوع پیگیری راه‌اندازی فروشگاه‌های تعاونی مصرف کارخانه‌ها برای کاهش واسطه‌ها هم اشاره کرد و افزود: امید است امسال، سال شکوفایی تعاونی‌های مصرف باشد.

وی به موضوع سلامت و امور درمان و بهداشت جامعه کارگری هم گریزی زد و عنوان کرد: با جدیت ساخت بیمارستان شماره دو تامین اجتماعی در دست احداث است. درمانگاه‌های تامین اجتماعی نیز در شهرستان‌ها در دست بهره‌برداری قرار دارد.

استاندار فارس از مجلس شورای اسلامی خواست که اجازه توزیع نیروی انسانی پزشک متخصص را در مراکز تأمین اجتماعی و بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح برای سپری کردن طرح آنها بدهد تا درمان مستقیم تقویت شود.

حقوق مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده افزایش یابد

علی راستگو هم در این مراسم بیان کرد: تشکلات کارگری فارس با وحدت و همدلی در کنار هم فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه تشکلات کارگری فارس یکی از همدل‌ترین و استوارترین تشکلات کارگری کشور محسوب می‌شود، افزود: حضور گسترده آنها و خانواده‌ ایشان در این مراسم نشان از این مدعاست. کارگران اگرچه با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما طی چهار دهه گذشته همراه نظام بوده و هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مطالبه امروز جامعه کارگری تصریح کرد: جامعه کارگری هیچگاه چیزی اضافه‌تر از قانون نخواسته اند.

راستگو با تأکید بر اینکه افزایش 35 درصدی حقوق کارگران در سال جاری با تورم فعلی جامعه همخوانی ندارد، گفت: عدم اجرای ماده 96 موجب دلخوری بازنشستگان تامین اجتماعی شده است.

وی به همسان حقوق بازنشستگان که موضوع همیشگی جلسات بزرگداشت روز جهانی کارگر است هم اشاره کرد و گفت: 130 هزار میلیارد تومان برای این مهم اختصاص داده شده که انجام آن با تأخیر مواجه شده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با تأکید بر این نکته که باید اعتماد و باور جامعه کارگری را با رفع چنین مسائلی افزایش داد، افزود: وضعیت سازمان تامین اجتماعی و استقلال آن مناسب نیست و از طرفی هم توقع نداریم که بگویند حقوق کارگران، تورم‌زاست.

راستگو از افزایش وام اعطایی به بازنشستگان به میزان 30 میلیون در سال جاری خبر داد و تاکید کرد: ما خواهان اجرای دقیق قانون الزام درمان رایگان مستند ماده 54 قانون تامین اجتماعی هستیم.

وی از تعامل خوب تشکلات کارگری فارس با مدیران کار، تعاون و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی در فارس سخن گفت و خواستار حل مشکلات سه کارخانه مخابرات راه دور، زیمنس و روغن نباتی شد.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس خاطرنشان کرد: چند دولت تغییر کرده، اما همچنان مشکلات کارخانه مخابرات راه دور برقرار است، زیمنس که سنوات کارگران را نداده است و روغن نباتی هم سه کارگر ما را شب عید اخراج کرده است.

راستگو در خاتمه سخنانش خواستار افزایش حقوق مراقبین سلامت طرح پزشک خانواده شد.

خروج نیروی کار و متخصص و ورود اتباع بیگانه به برخی کارخانجات 

بهرام ذنوبی تبار نیز در بخشی از این مراسم بیان کرد: در حالی که بیشترین منویات رهبرمعظم انقلاب به امنیت شغلی باز می‌گردد، اما سالهاست که گریبان‌گیر این موضوع هستیم و حتی هنوز قرارداد‌های موقت هم به طور کامل حذف نشده است.

وی که تصویب حقوق کارگران کمتر از نرخ تورم نهایی را امری صحیح نمی‌داند، گفت: بعضی موارد از جمله تصویب قوانین، آیین نامه‌ها و …موجب معضل جامعه کارگری شده و سازمان تامین اجتماعی هم هر روز قوانین و موادی برای خود اعمال می‌کند.

رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان فارس با بیان اینکه شاهد خروج نیروی کار و متخصص و ورود اتباع بیگانه به برخی کارخانجات هستیم، تاکید کرد: بستر حضور نیرو‌های جوان در کارخانجات تسهیل شود.

ذنوبی تبار ادامه داد؛ عدم استفاده از بازنشستگان و مشاوره آنها در صنایع موضوعی است که باید به جد دنبال شود.

وی خواستار توسعه بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های تامین اجتماعی در سطح کشور شد و گفت: 80 درصد کارگران مسکن ندارند.

تشکلات کارگری فارس روز‌های خوبی را سپری می‌کنند 

وحید خداپرست هم ضمن تبریک روز جهانی کارگر بیان کرد: به گواه نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی، تشکلات کارگری فارس روز‌های بهتری را سپری می‌کنند اگرچه مطالبات زیادی هم دارند که تحقق آنها به تلاش ما باز می‌گردد. مسکن، معیشت و درمان کارگران سه مولفه مهمی است که امسال به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان اینکه بیشترین خواسته و مطالبات کارگران به مسائلی باز می‌گردد که مربوط به حوزه قانون و قانونگذاری است، از نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی خواست تا مشکلات جامعه کارگری که به اصلاح و تغییر و بازنگری قوانین باز می‌گردد را در دستور کار قرار دهند.

بازگشت 220 هراز میلیارد تومان از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی

ابراهیم عزیزی نیز ضمن تبریک روز جهانی کارگر بیان کرد: اصلاح قانون سن بازنشستگی از جمله موضوعاتی است که باید در مجلس داوزدهم مورد بررسی قرار گیرد. بنده مخالف تصویب این قانون بودم و معتقدم جزو اولویت‌های جدی و قطعی مجلس دوازدهم، باید اصلاح این قانون و بازگشت به سن 30 سال و کمتر باشد.

وی تأکید کرد: باید به فوریت لایحه امنیت شغلی کارگران را دولت به مجلس بفرسد و مجلس هم باید دوفوریتی تصویب و به کارگران هدیه کند.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور هم قول دادند که این اقدام را به فوریت انجام دهند، به اجرای کامل بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و افزود: 220 هراز میلیارد تومان از بدهی دولت را به سازمان تامین اجتماعی بازگرداندیم.

عزیزی با تأکید بر اینکه دولت نباید دست در جیب تامین اجتماعی و دولت کند، خواستار اجرای ماده 96 حقوق و دستمزد تأمین اجتماعی شد.

وی در خصوص افزایش حقوق مراقبین سلامت طرح وزشک خانواده هم گفت: آنها حرف حق می‌زنند و امروز هم مذاکراتی انجام شده و باید حق و حقوق آنها در طرح پزشک خانواده پرداخت شود.

اگر حقوق کارگر به درستی پرداخت نشود، رشد 8 درصدی محقق نمی‌شود

علیرضا پاک‌فطرت، نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: سال گذشته در برنامه هفتم توسعه در بحث حقوق بازنشستگان خیلی بحث شد. در این برنامه مطرح شده بود که حقوق بازنشستگان باید 90 درصد حقوق شاغلین هم‌تراز باشد که این موضوع نیز تصویب شد.

وی ادامه داد: دولت هم اعلام کرد که در یک سال نخست افزایش حقوق امکان پذیر نیست، اما ظرف سه سال این کار انجام خواهد شد و در سال اول افزایش 40 درصد تضمین خواهد شد، اما زمان تصویب بودجه، دولت محل پرداخت این مهم را اعلام نکرد و نهایتاً مجلس بودجه را تصویب نکرد و دولت یک هفته بعد، یک درصد مالیات ارزش افزوده را افزایش داد و محل 40 درصد افزایش مشخص شد، اما هنوز حکم صادر نشده و مجلس این موضوع را دنبال خواهد کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بارنشستگان، آیینه دورنمای کارمندان امروز هستند، افزود: اگر دولت به آنها توجه نکند کارمند هم با رغبت و حس مسئولیت کار نخواهد کرد.

پاک‌فطرت اضافه کرد: وقتی از رشد اقتصادی 8 درصدی سخن گفته می‌شود که 2.8 درصد آن حاصل از بهره‌و‌ری است، نباید فراموش کرد که بهره وری توسط کارگر انجام می‌شود.  اگر قرار باشد حقوق کارگر به درستی پرداخت نشود، معلوم است که راندمان کاری پایین می‌آید و رشد 8 درصدی محقق نمی‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ کجای دنیا دولت به تنهایی حقوق کارگر را تعیین نمی‌کند، افزود: حقوق کارگران در استان‌ها و مشاغل مختلف باید فرق داشته باشد. هیچ کارفرمایی امروز تابع حقوقی که ادارات و وزارت کار تعیین کرده نیست، چون اگر بخواهند چنین حقوق بدهند، کسی کار نخواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه بیش از 70 درصد اقتصاد ما دولتی است، گفت: اگر اقتصاد تعاونی حاکم شود هم مشکل حقوق کارگر و هم معیشت و مسکن و درمان آن حل خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به نیرو‌های شرکتی هم اشاره کرد وگفت: مجلس سال گذشته تصویب کرد که تمام شرکت‌های وابسته را حذف و نیرو‌ها قرارداد کار معین شوند. این قانون با تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط مجلس به دولت ابلاغ خواهد شد.
 
انتهای پیام/424.

دیگر خبرها

  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • هشدار به پیمانکاران پسماند پایتخت درمورد بکارگیری کارگران زیر ۱۸ سال
  • حقوق پاکبانان و کارگران شهرداری قبل از پایان هر ماه واریز می‌شود
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه برای کارگران ساختمانی کردستان